|
U bent hier: Eten en bewegen : Eten : Recept : Moussaka
Recept moussaka (4 personen)
Benodigdheden recept moussaka: 600 g rundertartaar 200 g ui fijngehakt 400 g gekookte aardappelen 400 g gekookte aubergine 1 bouillonblokje, opgelost in 200ml water 2 eetlepels tomatenpuree Knoflookpoeder Oregano Worcestershire saus Zout en peper 2 eieren 100 ml magere melk
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 225 C
- Bak het vlees rul en voeg de fijngehakte ui toe en laat dit even meebakken
- Leg in een ovenschaal een laag aardappelschijfjes, een laag aubergine schijfjes een deel van het vleesmengsel. En herhaal dit totdat alles in de schaal ligt.
- Meng de bouillon met de tomatenpuree, de worcestershire saus en breng op smaak met peper en zout, oregano en knoflookpoeder.
- Giet dit mengsel over het gerecht
- Plaats de schaal ongeveer 10 min. in de voorverwarmde oven
- Klop de eieren met de melk
- Haal de schaal uit de oven en giet het eimengsel over het gerecht en plaat de schaal opnieuw in de oven.
- Het gerecht is klaar wanneer het ei gestold is
|
|