Tips om gewicht te verliezen

Veel mensen zullen misschien wel denken van zichzelf dat ze te dik zijn. Ik veel gevallen is het niet zo en denken zij dat maar, in andere gevallen kan het wel zo zijn dat je een tikkeltje te zwaar bent. In beide gevallen, want het is puur voor jezelf hoe je over jezelf denkt, kan je de volgende tips gebruiken om wat gewicht te verliezen.

Hoe verlies ik een aantal kilootjes?

  1. Allereerst kan je letten op wat je per dag eet. Ben jij iemand die vaak snoept of een chippie eet? Of ben je iemand die elke dag als avondeten fastfood eet? Als je jezelf hierin herkent moet je misschien wat aanpassen in je eetpatroon. Eet bijvoorbeeld niet elke dag fastfood, maar een keer per week of een keer in de twee weken.
  2. Maak voor jezelf een soort van dieet. Let er wel op dat je een dieet maakt dat past bij jezelf, maar wel gezond is. Zorg ervoor dat je jezelf niet ongelukkig gaat voelen.
  3. Indien je niet sport, ga sporten! Ga een of twee keer per week hardlopen of naar de sportschool. Als je hier zelf niet de motivatie voor kunt vinden, kan je vragen een vriend of vriendin of een familielid of hij of zij jou wil helpen. Bij de sportschool kan je ook vragen of een personal trainer je wilt helpeafbeelding1n. Indien je niet zo van de sportschool of van het hardlopen bent, kan je ook een sport gaan doen die je ook daadwerkelijk leuk vindt. Bijvoorbeeld dansen of basketbal of voetbal.

Er zijn heel veel verschillende manieren om wat kilo’s kwijt te raken. Het kan soms lastig zijn, zeker in het begin. Maar vergeet niet dat je jezelf moed moet inspreken en dat je gewoon door moet zetten. Als je eenmaal je streefgewicht hebt behaald kan je trots op jezelf zijn.

Bron: https://www.muscleconcepts.nl/