3x gezondheidsvoordelen van de e-bike

3x gezondheidsvoordelen van de e-bike

Fietsen is hartstikke gezond! Dat is inmiddels algemeen bekend, maar door de opkomst van de e-bike wordt door velen getwijfeld of die uitspraak nog wel opgaat. Het antwoord hierop is ja. Fietsen op een elektrische fiets lijkt misschien niet gezond omdat je het zware werk niet zelf hoeft te doen, maar niets is minder waar. Ook fietsen op een e-bike brengt een heleboel gezondheidsvoordelen met zich mee. In deze blog delen we de grootste voordelen met je! 

De kracht van de buitenlucht

Een groot voordeel van een elektrisch aangedreven fiets ten opzichte van een gewone fiets, is dat je veel verder kunt fietsen zonder uitgeput te raken. Zo wordt recreatief fietsen of fietsen naar het werk toegankelijk, doordat het overbruggen van grote afstanden een eitje is. Dit betekent dat je niet alleen meer tijd doorbrengt op de fiets, maar ook vaker in de natuurrijke buitenlucht bent. Ook dat kent zo zijn voordelen.

In een natuurrijke omgeving kun je de drukte van het alledaagse leven even helemaal laten voor wat het is. Je kunt zo helemaal tot rust komen en stress eventjes loslaten. Daarnaast is gebleken dat tijd doorbrengen in de buitenlucht ook een positief effect heeft op de lengte en kwaliteit van je slaap. 20 tot 30 minuten fietsen per dag maakt al dat je twee keer zo snel in slaap valt ‘s avonds. 

Fietsen als medicijn tegen onrust en stress

Zoals genoemd is lekker een stuk fietsen in de buitenlucht ideaal om even helemaal tot rust te komen. Aan frisse lucht zitten echter nog meer voordelen verbonden. De frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je hersenen in een hogere versnelling gaan werken. Een lekker stuk fietsen op je e-bike voordat je naar je werk gaat is dus een ideale manier om scherp aan je dag te beginnen. Zeker in deze bijzondere tijden is regelmatig een blokje om op je e-bike een ontzettend goede manier om je hoofd leeg te maken. Zo blijf je ook tijdens het thuiswerken de hele dag scherp. 

De kracht van de natuur is zo sterk dat de geur van bijvoorbeeld bloemen en dennen, in combinatie met lichaamsbeweging, stressverlagend werken. Zelfs angst, depressie en andere psychische problemen kunnen worden verlicht door tijd door te brengen in de natuur. 

Een stralende huid dankzij de e-bike 

Net als op een gewone fiets zul je merken dat je op een elektrische fiets nog altijd dezelfde beweging zult moeten maken om vooruit te komen. Dit betekent dat je bloedsomloop ook op een elektrische fiets goed op gang komt. Wat er gebeurt is dat het bloed in de huid beter circuleert, waardoor meer zuurstof wordt aangevoerd wat een positief effect heeft op de oogopslag van de huid. Daarnaast zorgt lichaamsbeweging voor een hogere productie van collageen. Dit stofje zorgt voor een strakke, jeugdige en stralende huid. De gezondheidsvoordelen van elektrisch fietsen zijn dus groot!