Gezonder leven

Om gezonder te leven hoef je niet altijd drastisch het roer om te gooien. Juist met kleine veranderingen vergroot je je kans op blijvend succes. Daarnaast is dit ook veel eenvoudiger. Zo kun je met kleine stappen al veel vooruitgang maken.
• Extreem sporten werkt averecht
We denken natuurlijk met meer beweging betere resultaten te bereiken dit is alleen niet altijd zo! Beweging is inderdaad gezond als je dit op de juiste manier doet. Wanneer je hard sport verbrand je veel energie, waardoor je eerder trek krijgt in ongezond eten met veel calorieën. Je moet dus veel beter je best doen om van het ongezonde eten af te blijven. Maak het jezelf niet te lastig en begin lekker laag.

• Breng langzaam meer gezond eten in je leven
Een andere manier om een gezondere levensstijl aan te nemen is door deze stapsgewijs in te voeren. Zo kun je met kleine aanpassingen nieuwe gewoontes maken. Plaats bijvoorbeeld een fruitschaal in de keuken of leer je zelf aan elke ochtend een gezonde smoothie te drinken. Plaats minder suiker in je thee of koffie en laat de extra melk staan. Daarnaast kun je ook meer groente tussen je beleg stoppen. Plaats bijvoorbeeld bij een broodje kaas een paar plakjes komkommer of tomaten. Zo krijg je door de dag heen de juiste vitamine binnen .

• Meer beweging
Laat de auto staan en pak vaker je fiets. Daarnaast zijn veel supermarkten binnen loop afstand te bereiken. Doe dat dan ook. Zo is het ook een idee om na het eten een rondje te lopen. Laat lekker al het eten zakken en haal wat frisse lucht.

• Bespaar geld
Koop minder vaak eten bij een fastfood restaurant en kook lekker zelf. Dit is niet alleen gezonder maar ook beter voor je portemonnee. Koop minder (E) sigaretten en zet het geld dat je meestal hier voor uitgeeft opzij. Zo heb je na een maand al een hoop bespaard en kun je hier wat leuks mee doen.

  • Noten en gezond leven

Een kleine portie noten geeft het lichaam een verzadigd gevoel