Wat is een balansdag?

Heb je een dag te veel gegeten, neem dan een balansdag. Op de balansdag neem je een stuk minder energie op door minder te eten en ga je meer bewegen. De balansdag kun je gebruiken om de vorige dag dat er te veel gegeten is te compenseren. De balansdag is dus erg handig om op gewicht te blijven, maar je kunt de balansdag ook inpassen bij het afvallen natuurlijk.

Een keer veel eten is niet erg. Neem een balansdag

balansdag dieet voorbeeld menu

Het is op zich niet verkeerd om af en toe te veel te eten. Het is zelfs beter voor je stofwisseling. Als je namelijk een lange periode minder energie gaat opnemen zal je stofwisseling zich daar aan gaan aanpassen. Dat betekent dat je een tragere stofwisseling kan krijgen, omdat je stofwisseling gewend is geraakt aan het krijgen van minder energie. Maar dat moet niet de bedoeling zijn, want je wil je stofwisseling namelijk zo hoog mogelijk houden omdat dat beter is voor de energieverbruik. Doordat je te veel energie opneemt raakt je lichaam niet gewend aan het structureel te weinig energie krijgen en zal je stofwisseling zich ook niet zo snel aanpassen.

Dus af en toe te veel eten is niet zo erg, als je het later maar wel compenseert door bijvoorbeeld een balansdag. Maar hou het dan wel bij af en toe te veel eten!