bloedsuikerspiegel en afvallen

Bloedsuikerspiegel is de glucoseconcentratie in het bloed. Glucose is de omgezette energie van vetten en koolhydraten.

Hoge bloedsuikerspiegel

Een hoge bloedsuikerspiegel zorgt voor hoge afgifte van insuline, omdat je een te hoge bloedsuikerspiegel hebt zal het hormoon insuline er voor zorgen om de bloedsuikerspiegel weer omlaag te helpen. Insuline heeft invloed op de vetstofwisseling. Het stimuleert de opbouw van vetten en remt de afbraak van vetten. Niet zo gunstig dus als je wilt afvallen.

Wat moet je nu doen voor het afvallen

Ga minder enkelvoudige koolhydraten zoals snoep, frisdrank en koeken eten, maar meer meervoudige koolhydraten zoals bruinbrood volkoren pasta eten. Dit allemaal om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden en dat de bloedsuikerspiegel niet te hoog wordt. Dit alles om zo de insuline afgifte te beperken. Dit kun je doen door meer vezelrijke producten te gaan eten. Het is ook verstandiger om regelmatiger te gaan eten.

Lage bloedsuikerspiegel

een lage suikerspiegel gaat gepaard met een honger gevoel, een drang naar eten en je voelt je zwak en moe. Ook zal je lichaamsverbranding en stofwisseling niet optimaal werken, wat weer een nadeel is bij afvallen.

Wat moet je nu doen voor het afvallen

Zorg er voor de je bloedsuikerspiegel onder controle is en niet te laag, dus minder enkelvoudige koolhydraten, maar meervoudige koolhydraten gaan eten. Sla nooit je ontbijt over! Zorg er voor dat je stofwisseling en lichaamsverbranding voor de hele dag optimaal is, dit is belangrijk bij het afvallen.

2 gedachten over “bloedsuikerspiegel en afvallen

  • 30 augustus 2012 om 12:51
    Permalink

    Bedankt voor dit artikel.Het is iredndaad zo dat je met een koolhydraten dieet je buik vet aanzienlijk kan verminderen.Discipline en doorzettingsvermogen is zeker belangrijk om ermee door te kunnen gaan. Maar zo is het goed vol te kunnen houden als je ook regelmatig veel fruit en groente eet.Zo werkt het bij mij overigens

  • 30 augustus 2012 om 23:56
    Permalink

    julia goed zegt:goeie info, klopt helemaal, het gaat nutuarlijk om een goede stofwisseling, ook erg belangrijk als je wilt afslanken. Als je interesse hebt om af te vallen dan raad ik je aan om ook eens te kijken op slankdezomerin (punt) com Ik ben benieuwd wat je er van vind. Succes

Reacties zijn gesloten.