Buikwandcorrectie

Als je veel bent af gevallen kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Dit kan met behulp van operatie worden verholpen, zo’n operatie wordt een buikwandcorrectie genoemd. Een buikwandcorrectie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg en valt dus onder de plastische chirurgie.

Werkwijze buikwandcorrectie

De buikwandcorrectie wordt onder algehele verdoving uit of met een ruggenprik uitgevoerd. De buikwandcorrectie operatie duurt ongeveer twee uur. De tijd dat je in het ziekenhuis moet blijven is ongeveer drie tot zes dagen. Bij de buikwandcorrectie operatie wordt de buikwand geheel los van de onderliggende spierlaag, tot aan de ribbenboog en het borstbeen. De navel wordt rondom omsneden zodat deze op zijn plaats blijft. Daarna wordt de huid strak getrokken, het overtollige huid en het onderhuidse vetweefsel verwijdert. Het kan voorkomen dat de buikspieren uitgerekt zijn, deze worden tijdens de buikwandcorrectie operatie meteen verstevigd. Om de navel weer zichtbaar te maken, wordt een gaatje in de buikhuid gemaakt. De littekens van de operatie lopen binnen de bikinilijn en rond de navel.

Risico buikwandcorrectie

Zoals bij elke operaties is er bij een buikwandcorrectie ook een risico. Bij een buikwandcorrectie zijn de volgende risico’s:

  • Er kan een nabloeding voorkomen bij een buikwandcorrectie. U moet dan nog een keer geopereerd worden waarbij de arts het nabloedende bloedvaatje dicht.
  • Kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom belangrijk om een zo normaal mogelijk gewicht te hebben als u voor een buikwandcorrectie kiest
  • Wond kan gaan infecteren
  • Er kan overtollige huid zitten bij de heupen na de buikwandcorrectie. Maar vaak trekt dit na verloop van tijd weg.

Vergoeding buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is een dure operatie. Een buikwandcorrectie wordt niet vergoed door de verzekering.

Deskundig advies na een buikwandcorrectie? Dan kunt u terecht bij Bodyshape Clinic in Amsterdam. Deze deskundige massage kliniek biedt betrouwbaar advies, aftercare behandelingen en -producten.