Onderste en lage buikspieren trainen

De onderste en lage buikspieren zijn buikspieren die vaak wat lastigere te trainen zijn.Vaak wordt gedacht dat als je de onderste en lage buikspieren traint, je daar ook lokaal vet verbrand. Helaas is dit niet zo. Als je vet wil verbranden zal je meer aan cardiotraining (duurtraining) moeten gaan doen. Het is echter wel zo dat doormiddelen van de onderste buikspieren te trainen deze sterker, groten en dus meer zichtbaar worden.

Onderste en lage buikspieren trainen, hoe en wat?

Hieronder staan goede oefeningen die je kunt gebruiken om de onderste en lage buikspieren te trainen. Hoeveel series en herhaling je doet is afhankelijk of je een beginner of gevorderde sporter bent. Als beginner raden we je aan om 3 X 15 herhalingen te doen. Ben je wat meer ervaren met buikspier trainingen en doe je vaker buikspieroefeningen, dan kun 5 X 10 herhalingen doen. Eventueel kun je door te variëren in tempo, gewicht, series en herhalingen de onderste buikspier trainingen voor jezelf moeilijker of makkelijker maken. Verander het schema om je onderste buikspieren te trainen om de 6 a 8 weken.

Oefeningen om de onderste en lage buikspieren te trainen

 

Onderste buikspieren trainen – buikspieroefening 1

onderste buikspieren trainen oefening 1

 

Strek je armen en strek je benen. Breng je handen en je voeten tegelijk naar elkaar toe. Breng de armen en benen rustig terug naar de startpositie, maar houd spanning op je buikspieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderste buikspieren trainen – buikspieroefening 2

Onderste en lage buikspieren trainen 2

 

 

Ga op de grond liggen, met je benen gestrekt omhoog. Duw je onderrug van de grond en duw je benen omhoog naar het plafond. Kom langzaam terug. Dit is 1 herhaling. Om deze buikspieroefening makkelijker te maken kun je de armen plat op de grond leggen. Zo heb je meer steun. Doe je de armen op de borst dan maak je de buikspieroefening moeilijker.

 

 

 

 

 

Onderste buikspieren trainen – buikspieroefening 3

Onderste en lage buikspieren trainen oefening 3

 

Ga in de machine hangen. Breng je benen rustig omhoog en houd je bovenlichaam stil. Breng je benen weer rustig terug naar de beginpositie. Om deze buikspieroefening moeilijker te maken kun je de benen helemaal strekken. Wil je deze buikspieroefening makkelijker maken, dan kun je de knieën negentig graden buigen en dan je knieën omhoog brengen. Deze oefening is wel voor de wat meer gevorderde sporter. Deze oefening is dan ook de beste oefeningen om je onderste en lage buikspieren te trainen.