Informatie over het mediterraan dieet

Het Mediterraan dieet is een dieet dat is gebaseerd op de kenmerken van de mediterrane cultuur met zijn eetgewoonten. De voedingspatronen van de Mediterrane gebieden bestaan voornamelijk uit de overvloedige consumptie van plantaardig voedsel. Hieronder kunt u verstaan, etenswaren als, groenten, fruit, pasta’s, brood, peulvruchten en noten. Tevens wordt er olijfolie gebruikt als een primaire bron van goede vetten. Verder zijn de gematigde hoeveelheden gevogelte, vlees, vis, zuivel, eieren en wijn en belangrijke bron van andere goede voedingsstoffen.

Kracht van mediterrane dieet

De kracht van het mediterrane dieet is dat de voedingsmiddelen die u gebruikt, arm zijn aan verzadigde vetzuren en rijk zijn aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren, die afkomstig zijn uit de aanbevolen olijfolie.

Er is gebleken uit wetenschappelijke onderzoeken dat het Mediterraan dieet en positieve invloed zou hebben op onder andere diabetes, kanker en hart- en vaatziekten.

Het Mediterraan dieet is een dieet dat kan meewerken aan het bestrijden van u overtollige kilo’s. Ook al is het een redelijk calorierijk dieet, de grote variatie aan belangrijke voedingsstoffen en de goed vetten die u zult binnenkrijgen, zullen ervoor zorgen dat u niet zwaarder zult worden en u een gezonder leef- en eetpatoon zult ontwikkelen. Als u maar met mate eet, zult u snel gezonder en slanker worden.

De grote hoeveelheden, groenten, fruit en andere belangrijke en vooral gezonde voedingsstoffen zijn gezond voor u lichaam. U zult zich fitter en vitaler voelen. En een groot voordeel van de belangrijkste elementen van het Mediterraan dieet is natuurlijk dat het zal bijdragen aan u gezondheid. Het zal de kans op typisch westerse ziektes die ontstaan door de welvaartsgerichte samenleving van de eenentwintigste eeuw sterk verminderen.

Bovendien, het is niet voor niets dat de mediterrane Italianen, het slankste en gezondste volk van Europa zijn. Het zijn de Italianen, die gemiddeld het oudst worden!