Oefeningen afvallen

Als je wilt afvallen zul je ook veel lichamelijke oefeningen moeten doen, of terwijl bewegen. Een juiste combinatie van eten en bewegen is dus belangrijk. Weet wat je eet en beweegt.

Welke oefeningen zijn goed bij het afvallen?

Als je wilt afvallen zul je dus ook moeten gaan bewegen. Voor een effectief resultaat is een combinatie van oefeningen voor het afvallen belangrijk. De kunst is eigenlijk dat je een mix hebt van cardio oefeningen en fitness oefeningen. Cardio oefeningen zijn oefeningen die lichaamsvetten gebruiken als energiebron voor het bewegen. Het zijn oefeningen met een matige intensiteit, maar wel een langdurig karakter hebben. Voorbeelden hiervan zijn:

  • wandelen
  • hardlopen
  • fietsen
  • zwemmen
  • enzovoort

Hoe lang, hoe vaak je per week en met welke intensiteit je aan cardio oefeningen moet doen verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van je gezondheid en fysieke fitheid. Maar voor het afvallen is gemiddeld 2 a 3 keer per week minimaal 30 minuten een erg goede start.

oefeningen afvallen

Fitness oefeningen zijn  oefeningen die er voor zorgen dat spieren sterker en groter worden. Het voordeel hiervan is dat door toename van je spiermassa ook je stofwisseling/metabolisme toeneemt. Dit komt dat spieren energie verbruiken en dat doen ze ook als je op de bank zit. Dus heb je meer spiermassa, verbrand je ook meer energie en dat is erg handig bij het afvallen. Probeer minimaal 2 keer per week fitness oefeningen te doen.

Klik hier voor onze overzicht van verschillende oefeningen:

Oefeningen voor het afvallen

Totaal geen ervaring met sporten en bewegen. Dan raden wij u aan om te gaan sporten bij een sportschool of fintess centrum bij u in de buurt. De meeste sportscholen kunnnen u vast helpen met het opstellen van juiste trainings programma’s die u kunnen helpen bij het afvallen. Kortom met de juiste mix van oefeningen kan het afvallen een stuk snel en eenvoudiger gaan.