Dieet en gezond afvallen

Hier vind je informatie en alles wat je moet weten over enkele bekende diëten die er zijn voor het afvallen. Een voordeel van een dieet is dat het een snelle manier is van afvallen.
Diëten niet de beste manier is van afvallen. Gezonder en bewuster eten en bewegen en dus lifestyle aanpassing heeft op langere termijn een meer blijvend succes dan diëten.

Dieet – waar moet je rekening mee houden?

Bij diëten moet je oppassen voor aanpassing van je stofwisseling ook wel metabolisme genoemd. Als je minder energie gaat opnemen door middel van diëten, krijg je tragere energie verbruik en dat is nadelig als je wilt afvallen. Dit komt omdat je stofwisseling gewend is geraakt aan het krijgen van minder energie. Het nadeel is dan als je stop met je dieet je weer meer energie opneemt dan je nodigt hebt. Met het gevolg dat je weer aankomt en opnieuw een dieet moet volgen. Zo krijg je te maken met het bekende jojo-effect.

Dieet overzicht

southbeach dieet en afvallen

South Beach
Afvallen door het vermijden van koolhydraten. Koolhydraten worden gezien als de “dikmaker”.

 

Sonjabakker dieet en gezond afvallen

Sonja Bakker
Sonja Bakker werkt met een menu die gevolgd moeten worden. Een bepaalde periode volg je dit menu, waardoor je minder energie opneemt, dan dat je verbruikt.

 

afvallen atkins dieet

Atkins
Het vermijden van koolhydraten, maar strenger dan South Beach. Ook hierbij worden koolhydraten gezien als de “dikmaker”.

 

montignac dieet en afvallen

Montignac 
Maakt onderscheid tussen goede en slechte koolhydraten. Bepaalde koolhydraat producten mag je wel eten en bepaalde koolhydraat producten niet.

 

GI dieet

GI
GI werkt op basis van glycemische index hiermee wordt de kwaliteit van koolhydraten gemeten.

 

weight watchers dieet en bewust afvallen

Weight Wachters
Afvallen door middel van een punten systeem. Het principe van Weight Watchers is dat je bewust bent van je voeding.

 

ziekenhuis dieet

Ziekenhuis
Het 5 dagen dieet dat onder andere ziekenhuizen gebruiken. Het is gebaseerd op het feit dat je nog snel moet afvallen voor operatie.

 

1 dag dieet

1 dag
Vergelijkbaar met een balansdag. Dag te veel gegeten, compenseer het met de volgende dag. Zo compenseer je een dag te veel energie opnemen met een dag te weinig energie opnemen.

 

gezond dieet

Gewoon gezond
Hierbij gaat het er om weten wat je eet en beweegt. Het bewust eten en bewegen staat hier in centraal.

 

 

proteinedieet gezond dieet

Protiene 
De  basis hiervan is het gebruik van eiwitten en shakes. Hierbij ga je maaltijden vervangen door bijvoorbeeld eiwittenshakes. Waar minder energie inzitten, maar wel een verzadigd gevoel geven.

 

bloedgroep dieet

Bloedgroep
Hierbij gaat het om het vermijden van voedingsproducten bij bepaalde bloedgroepen.

 

 

mediterraan dieet

Mediterane dieet
Dit dieet is gebaseerd op de kenmerken van de mediterrane cultuur.

 

 

Voedingsadvies en behandelingen
Vind jij het lastig om je aan diëten als Montignac, Weight Watchers, Sonja Bakker te houden en blijft gewichtsverlies daardoor uit? Samen kom je verder dan alleen. Dus heb je iemand die jou kan motiveren om af te vallen en je aan het dieet te houden, dan kan dat al flink schelen. Naast vrienden, kunnen dit ook specialisten zijn. Zo kun je gewichtsconsulent voor voedingsadvies bezoeken of een obesitasbehandeling ondergaan. Dat kost geld, maar je kunt je hier vaak voor verzekeren vanuit de zorgverzekering.
Lees meer…

 

Aanvulling: