Kinderen met overgewicht

Voor kinderen met overgewicht is het erg belangrijk dat je weet hoe en wat je eet. Maar het is ook belangrijk dat je weet hoe en waarom je moet sporten of bewegen als je op gewicht wilt blijven of wilt afvallen. Kinderen met overgewicht moeten vaak niet afvallen, maar alleen op gewicht te blijven. Doordat kinderen ouder worden, langer worden en op het zelfde gewicht blijven zal de overgewicht vanzelf minder worden of verdwijnen. Maar dan moet je wel op gewicht blijven.
Het is ongezond als je overgewicht hebt. Je hebt bijvoorbeeld meer kans op ziektes als diabetes, ook wel suikerziekte genoemd.

Diëten helpen niet, bewust eten en bewegen is de manier van afvallen om van je overgewicht af te komen! Doormiddel van diëten gaat afvallen erg snel, maar word je ook weer zwaarder (jojo-effect). Vaak word je zwaarder dan dat je eerst was, omdat je stofwisseling trager is geworden door het diëten, je bent meer gaan eten of met je oude voedingspatroon verder gegaan.

Motivatie en doorzetten

Iets aan je overgewicht doen en afvallen zal je zelf moeten doen. Soms zal het heel goed gaan, maar soms zal het ook minder goed gaan. Dat is vervelend maar met een goede instelling gaat het je zeker lukken. Geef nooit op, de aanhouder wint!

Hier vind je allerlei tips en informatie om op gewicht te blijven en afvallen als je overgewicht hebt. Het komt er op neer dat je van jezelf weet wat je eet en wat je beweegt. Met de tips en informatie die je hier allemaal kan vinden zal het afvallen niet vanzelf gaan, maar je kan het jezelf met deze tips wel een heel stuk makkelijker maken!

kinderen en overgewicht

Wat je van eten moeten weten
Voedingsstoffen en energie. Hoe wordt je dik en hoe val je af

 

tips bewegen kinderen en overgewicht

Tips bewegen tegen overgewicht
Veel tips over bewegen voor kinderen met overgewicht

 

tips eten kinderen en overgewicht

Tips over eten
Veel tips en informatie over eten en afvallen voor kinderen met overgewicht

 

bmi kinderen en overgewicht

Wat is bmi?
Heb je overgewicht of niet, je BMI vertelt het. Check en bereken je BMI hier

 

bewegen kinderen en overgewicht

Waarom is bewegen zo belangrijk?
Informatie over bewegen in combinatie met overgewicht

 

tips ouder kinderen overgewicht

Tips ouders
Informatie en tips voor ouders en kinderen die overgewicht hebben

 

Enkele tips voor kinderen met overgewicht

Sla nooit je ontbijt over. Als je de dag start met een ontbijt voel je je de een stuk fitter. Ook is het ontbijten erg belangrijk om dagelijks genoeg energie te verbranden.

Probeer minder te snoepen of snacken of ga anders snoepen of snacken. Neem bijvoorbeeld fruit of kruidkoek daar zit minder energie in.

Probeer bewust te zijn van wat je eet. Je hoeft namelijk niet altijd minder te eten, maar je kunt ook voor andere producten kiezen waar minder energie in zit.

Ga meer sporten of bewegen daar verbrand je veel energie mee. Je spiermassa neemt ook toe en dat zorgt er voor dat je dagelijks ook meer energie gaat verbranden. Je kunt bijvoorbeeld vaker je ouders helpen met klusjes in en om het huis of vaker de fiets pakken.

Als je bewuster met je eten en bewegen bezig bent zul je een gezondere levestijl krijgen. Een gezonder levenstijl krijgen is erg belangrijk als je wilt afvallen of als je op gewicht wilt blijven.

Voordelen van gezonde levenstijl:

  • je slaapt lekkerder
  • je voelt je fitter
  • je gewicht blijft beter op peil
  • je spijsvertering werkt beter
  • je bent productiever
  • de ademhaling wordt beter
  • je bent een gezelliger mens

Voor kinderen met overgewicht is gezond, bewust eten en bewegen de manier om van hun overgewicht af te komen.