Eiwitdieet: Informatie over dit dieet en hoe je hiermee gaat afvallen

Het proteïne dieet is een methode waarmee je snel vet kan verbranden. Het dieet werkt significant anders dan heel veel andere diëten. De meest gemaakte fout is meestal het verlagen van calorieën op te grote schaal. Het eiwitdieet laat je snel vet verbranden maar met een compleet andere methode. De nadruk zal meer liggen op wat je eet gezien dit ook een bepalende factor is om snel af te vallen. Daarbij worden er ook op een slimme en verantwoordelijke manier wat minder calorieën gegeten. Maar zeker niet te weinig, om een jojo effect te voorkomen na het dieet. Zo ga je met een eiwitten dieet dus op een gezonde manier afvallen en de beste resultaten behalen. Het dieet kent daarom ook een enorme aanhang en geniet veel populariteit. Het is de ideale manier om echt en serieus van je overgewicht af te komen.

Wat houdt het eiwitdieet nu eigenlijk in?

meer eiwitten en minder koolhydraten eten. Door op deze manier te gaan diëten zal je spiermassa behouden en vetmassa verbranden. Koolhydraten maken je snel dikker en zijn de energieleverancier van je lichaam. Met het eiwitdieet zorg je voor een omzetting waarbij je lichaam energie gaat putten uit andere bronnen dan koolhydraten. Het gebruikt hiervoor eiwitten en verbrand ook de opgeslagen vetreserves. Door meer eiwitten te eten bescherm je spiermassa en bouw je deze ook op. Je zal met het proteïne dieet dan ook alleen vet gaan verbranden en geen spiermassa verliezen. Doordat je iets minder gaat eten dan je verbruikt zal je deze opgeslagen lichaamsvetten verbranden. Zo ga op een snelle manier naar je streefgewicht toewerken, zonder dat het je al te veel moeite kost.

Zo gaat het proteïne dieet in zijn werk

Hoe het dieet ervoor zorgt dat je snel gaat afvallen heeft te maken met verschillende lichaamsprocessen. Een eiwitdieet zet je lichaam niet alleen in werking zodat je snel vet kan gaan verbranden. Het laat je ook op de snelst mogelijke manier vet verbranden. Doordat je het goed vol kan houden en er snel resultaten worden behaald is dit dieet dan ook zeer effectief. Er wordt dan ook tussen de 2 en 4 kilo per week mee afgevallen. Dit kan zelfs nog oplopen afhankelijk van hoe goed je het volgt en wat voor levensstijl erop wordt nagehouden. Als je bv. ook nog sport tijdens het afvallen, dan zal je hiermee extra vet verbranden. Het is niet noodzakelijk dat je dit doet, want het dieet doet het meeste werk voor je. Het kan wel als toevoeging worden gebruikt voor meer kracht, conditie + meer energie en als belangrijke ondersteuning tijdens het afvallen.

Het uitsluiten van koolhydraten in je voeding

De grootste kracht ligt in het koolhydraatarm eten. Koolhydraten leveren energie voor alles wat je doet. We kunnen ze onderscheiden in 2 categorieën namelijk meervoudige en enkelvoudige koolhydraten. Met het proteïne dieet ga je ze praktisch helemaal verwijderen uit je voeding. Zo ga je suikers laten staan die in grote mate verantwoordelijk zijn voor jouw overgewicht. Meervoudige koolhydraten leveren hierbij ook een bijdrage. Maar ze zijn vaak wel een stuk gezonder en zorgen minder snel voor gewichtstoename. Dit als je ze natuurlijk niet teveel eet. Het is juist de bedoeling van het eiwitdieet dat je meer eiwitten gaat eten. Ze bevatten de minste calorieën per gram en zijn voor het lichaam moeilijker te verteren. Hierdoor moet je lichaam harder werken waardoor je ook weer meer vet gaat verbranden. De calorieën zijn eigenlijk bijna gelijk aan die van koolhydraten, alleen zijn de eigenschappen van eiwitten veel gunstiger voor tijdens het afvallen. Eiwitten beschermen je spieren en bouwen deze ook op. Je gaat dan ook alleen maar vetmassa kwijtraken.

eiwitdieet-producten-die-je-mag-eten-om-af-te-vallenIn welke producten zitten de meeste eiwitten?

Eiwitten kan je vinden in producten als, biefstuk, runderlappen, kip, kalkoen, varkensvlees, eieren, melk, zalm, tonijn, nootjes, bruine bonen, kaas.

Je lichaam in staat van ketose krijgen

Het draait er met een proteïne dieet ook om je lichaam met ketose nog sneller vet te laten verbranden. Ketose betekent de omzetting van koolhydraten als primaire brandstof en energieleverancier naar eiwitten, die deze rol tijdelijk overnemen. Hierdoor ga je opgeslagen lichaamsvet nog harder verbranden. De omzetting begint bij het bijna niet en uiteindelijk helemaal geen koolhydraten meer eten. Vervolgens heeft je lichaam een paar dagen nodig om dit volledig andere proces te activeren. Dit kan in het begin lastig zijn voor een hoop mensen, geen koolhydraten meer eten, waarbij suikers erg gemist kunnen gaan worden. Met name de eerste paar dagen zijn zwaar. Maar daarna gaat het weer goed en wordt alles alleen maar beter! Ketose is dus gewoon even een omzetting die je lichaam doet om supersnel te kunnen gaan afvallen.

Geen calorieën dieet, maar gewoon lekker blijven eten

Dat is ook een pluspunt van dit dieet. Je blijft gewoon lekker eten en gaat geen honger lijden. Dit doe je aan de hand van eiwitrijke producten en recepten. Er is veel variatie mogelijk, simpelweg doordat er een hele berg producten zijn die vele eiwitten bevatten. Je zal met een eiwitdieet dan ook wel gaan letten op wat je eet, maar het is dus heel goed te volgen. Een calorieën dieet laat je bijna niks eten om zo even snel een paar kilo af te vallen. Het is alleen dan wel weer heel jammer dat dit er in de meeste gevallen met extra kilo’s weer aankomt als je gestopt bent. Dit soort diëten zorgen dus voor een zeer tijdelijk effect. Het proteïne dieet gaat je wel echt helpen met afvallen ook voor de langere termijn! Je gaat er gezond mee afvallen en doet dit snel en met sprongen tegelijk. Na het dieet blijf je ook op gewicht! Zeker als je ook nog eens weet hoe je dit het beste kan doen, wat je ook zeker gaat leren met dit dieet.

Voordelen van het proteïne dieet

  • Snel afvallen door maximale vetverbranding, doordat je meer eiwitten eet en minder calorieën dan je onderhoudsniveau. De resultaten zullen je dan ook doen laten verbazen.
  • Je mag gewoon lekker blijven eten tijdens het diëten en gaat dan ook geen honger lijden. Zo zal je het zeker weten vol te houden en kom je uiteindelijk snel op je gewicht.
  • Je loopt geen tekorten op doordat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Je gaat dus niet alleen snel maar ook gezond afvallen.
  • Ondersteuning bij het sporten! Krachttraining die erbij wordt gedaan zorgt er ook voor dat je spiermassa op gaat bouwen. Doordat je met het proteïne dieet meer eiwitten eet gaat dit een stuk beter en sneller.
  • Eiwitdieet wordt aanbevolen door artsen, diëtisten en andere deskundigen!

Het is ook niet voor niets dat het dieet wordt aanbevolen door veel medici, afvalexperts en andere autoriteiten met kennis over afvallen. Het eiwitdieet is de beste dieet methode om snel mee af te vallen. Koolhydraatarm eten is ook erg effectief, maar werkt net weer even anders dan het proteïne dieet. Wij raden je dan ook aan als je wilt afvallen zeker te kiezen voor 1 van deze 2 diëten.