Buikspieroefeningen – schema voor thuis

Deze buikspieroefeningen kun je prima thuis trainen. Je hebt voor deze oefeningen geen extra hulpmiddelen nodig. Met dit schema krijg je sterkere buikspieren ook zul je vet gaan verbranden. Die combinatie zorgt er voor dat je door deze oefeningen een strakkere buik krijgt.

Buikspieroefeningen schema

Schrijf voor je zelf op hoe je jezelf voelt na elke oefening. Tel ook het aantal herhalingen dat je tijdens deze training doet. Probeer het record van elke buikspieroefening de volgende training te verbeteren.

Buikspieroefening 1

buikspieroefeningen 1

10 x diep ademen

Buikspieroefening 2

buikspieroefeningen 5

Beide kanten om en om voor 30-45 sec.

Buikspieroefening 3

buikspieroefeningen 2

2 sets van 10 langzame rollen elke kant. Met 20 sec. rust tussen elke set.

Buikspieroefening 4

buikspieroefeningen 3

2 sets van 10 keer omhoog komen. Met 20 sec. rust tussen elke set

Buikspieroefening 5

buikspieroefeningen 4

1 set van 10 x langzaam omhoog komen. 3 -5 sec op het hoogste punt vast houden.

Buikspieroefening 6

buikspieroefeningen 6

2 sets van 10 keer omhoog komen. Met 20 sec. rust tussen elke set.

Buikspieroefening 7

buikspieroefeningen 7

2 sets van 6 tot 10 keer optrekken. Met 20 sec. rust tussen elke set.

Buikspieroefening 8

buikspieroefeningen 8

Beide kanten om en om voor 45-60 sec.

Probeer deze training ongeveer 2 a 3 keer per week uit te voeren.

Extra informatie over buikspieroefeningen

Het gaat er bij de oefeningen niet altijd om veel herhalingen te maken. Wil je sterkere en vooral goed ontwikkelde buikspieren hebben, dan zul je met minder herhalingen moeten gaan trainen en met meer gewicht. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een zware bal of dumbbles tijdens de oefeningen. Het aantal herhaling moet dan onder de 12 zitten en dan doe je tussen de 3 a 5 series. Doe dit 2 a 4 keer per week en je hebt gegarandeerd de beste resultaat. Train je de buikspieren met meer dan 15 herhalingen, dan ben je vooral de kracht uithoudingsvermogen of snel kracht van je buikspieren aan het trainen. Dit zelfde principe van de buikspieroefeningen geldt ook voor andere fitness oefeningen.

Extra oefeningen:

Buikspieroefeningen met swissbal
Buikspieren trainen met zware bal

6 gedachten over “Buikspieroefeningen – schema voor thuis

 • 4 augustus 2012 om 08:31
  Permalink

  Leuke buikspieroefeningen! Tegenwoordig is het ook een trend om corestabillity oefeningen te doen voor sterker buikspieren en rugspieren

 • 20 augustus 2012 om 20:54
  Permalink

  Eindelijk een leuke bruikbare buikspieroefeningen schema voor thuis. Ik zal dit schema vanaf morgen even gaan testen. Jullie horen van mij.

   

  Gr Maaike 

 • 27 augustus 2012 om 10:39
  Permalink

  Leuke buikspieroefeningen. Veel buikspieroefeningen waren al bekend bij mij, maar er staan ook wat nieuwe tussen. Zal deze buikspieroefeningen gaan toevoegen aan mijn wekelijkse workout voor mijn buikspieren. Verandering van spijs doet eten!

 • 30 augustus 2012 om 13:33
  Permalink

  Hallo Dennis, Ik ben sinds zaterdag 11 setpember begonnen met buikspieroefeningen te doen die ik uit jou youtube filmpjes heb overgenomen. Morgen ben ik dus 2 weken aan het oefenen. Ik doe elke avond 5 series waarin elke serie bestaat uit 3 verschillende buikspieroefeningen met elk 10 herhalingen. Ik denk dat de oefeningen best goed gaan alleen heb ik een aantal vragen over het eten en over het aanspannen van je buikspieren.Ook las ik dat eiwitten goed zijn om spieren aan te maken. Daarom ben ik ook meer gaan letten op de hoeveelheid eiwitten die ik per dag eet. – Melk is goed voor je eiwitten, maar ik las ook dat het buikvet opslaat. Ik drink op dit moment sochtends 1 glas melk en savonds 1 glas melk. Is dit goed of juist verkeerd?- Weet u nog een product waarbij ik veel eiwitten binnen krijg en wat ik dagelijks kan eten of drinken?- Ik zit de laatste weken veel na te denken over wanneer ik tijdens de oefening nou echt mijn buikspieren aanspan. Ik probeerde de buikspieren meer naar binnen te trekken of juist naar buiten te brengen. Kunt u mij uitleggen hoe je dit het beste doet en wat je zou moeten voelen bij het aanspannen van de buikspieren? Alvast hartstikke bedankt voor uw filmpjes en uitleg! En ik hoop dat u mij verder kunt helpen bij deze vragen!Ik ben trouwens 17 jaar oud en totaal niet dik want ik weeg 65 kilo en ben bijna 1 meter 90. Ik doe aan de sport Korfbal, en ik train 2 keer per week anderhalf uur en ik speel bijna iedere zaterdag een wedstrijd. Ik weet niet of deze informatie nuttig is maar ik vertel het toch maar even.Met vriendelijke groeten,Rik -achternaam weggehaald voor de zekerheid edit-

 • 31 augustus 2012 om 17:43
  Permalink

  Ben nu 2 weken met deze buikspieroefeningen en dit schema bezig. Eerste paar keer een beetje spierpijn, maar het lichaam is het nu gewend. Deze buikspieroefeningen bevallen me prima.

 • 22 september 2012 om 12:15
  Permalink

  Helemaal eens! Het gaat niet om het aantal herhalingen. De manier waarop je de buikspieroefeningen uitvoert is veel belangrijker.

Reacties zijn gesloten.