Medische ingreep en plastische chirurgie

Mensen met extreme overgewicht kunnen op doktersadvies kiezen voor een medische ingreep om gewicht te verliezen. Als je voor een medische ingreep kiest ben je wel verplicht om van te voren gewicht te verliezen, want een gedragsverandering voor een gezonde levesstijl blijft noodzakelijk. Er zijn 3 methodes om af te vallen door een medisch ingreep, namelijk:

  • Maagballon operatie
  • Maagbandje operatie
  • Maag-”bypass” operatie

Voor meer informatie over de methodes om en de medische ingreep raden we je aan de volgende artikelen te lezen.

Maagbandje operatie

Lees hier meer over over afvallen door middel van een maagbandje operatie.

Maagballon operatie

Lees hier meer over over afvallen door middel van een maagballon operatie.

Maag-”bypass” operatie

Lees hier meer over over afvallen door middel van een maag-”bypass” operatie.

Buikwandcorrectie

Lees hier meer over het verwijderen van overtollig huid onstaan door extreme vermagering. Het overtollige huid wordt door middel van plastische chirurgie verwijdert, namelijk de buikwandcorrectie.

Liposuctie

Lees hier meer over het weg zuigen van vet om vet en gewicht  te verliezen. Het weg zuigen van vet door middel van plastische chirurgie verwijdert, namelijk liposuctie.

Desinfectiemiddelen en hygiene na een medische ingreep

Als je na een medische ingreep weer naar huis mag is het belangrijk om thuis voor een goede hygiene te zorgen. De wond moet goed helen en hoe sneller dat gebeurt hoe beter dat is. Dat betekent dat je het huis goed schoon moet houden en regelmatig je handen moet wassen. Verder is het altijd goed om materialen zoals als scharen of tangetjes schoon te maken met een desinfectiemiddel. Een goed product om hiervoor het gebruiken is Alcohol Podior 80% van Reymerink. Alcohol Podior is een desinfectiemiddel dat is goedgekeurd door het Ctgb (Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden).

Biologische Tandartspraktijk de Liefde in Amsterdam

Natuurlijk wilt u er goed uitzien, maar fit zijn is minstens zo belangrijk. Voelt u zich al tijden niet optimaal en wilt u daar graag iets aan doen? Met Artz Health werkt u samen met een ervaren arts aan het verbeteren van uw fitheid en gezondheid. Bij Artz Medical hebben we een unieke visie op de manier waarop het beste uit uw gezondheid gehaald kan worden. Klachten als acne, vermoeidheid, darmklachten, gewichtstoename en -afname worden vastgesteld en aangepakt middels ons Artz Health behandelplan.

Volgend jaar voordelig verzekerd voor zorg? Ga zorgverzekering vergelijken 2020 op Vergelijker.net en bespaar op de zorgpremie.