Informatie over het gi dieet

Het Gi dieet is de afkorting voor glycemische index dieet.

Hoe werkt het Gi dieet

Het gi dieet werk op basis van de glycemische index, waarmee de kwaliteit van koolhydraten wordt gemeten. Hier wordt mee bedoelt de snelheid waarmee de koolhydraten in het bloed worden opgenomen. Voedsel met een hoge Gi wordt snel verteert en geeft dus snel weer een hongerig gevoel. Voedsel met een lage Gi verteert langzamer en geeft dus veel langer een voller gevoel. Het Gi dieet werkt goed, het afvallen gebeurt op een gezonde manier en is makkelijk vol te houden

Wil je het Gi dieet gaan gebruiken koop dan het boek, want dan maak je het jezelf een stuk makkelijker met afvallen. In het boek hebben de voedingsmiddelen een kleurtje. Voedsel dat met rood is aangeduid eet je niet wanneer je bezig bent met afvallen, geel voedsel eet je af en toe en groen voedsel kan je zo veel eten als je wilt.

Welke producten je dan bijvoorbeeld kan nemen bij het Gi dieet zijn groenten, volkorenbrood en bijvoorbeeld fruit. De producten die je niet mag nemen bij een Gi dieet zijn bijvoorbeeld vlees(mager vlees mag wel), kaas (hutekase mag wel) aardappelen.