Informatie aankoop tips fitnessapparatuur

Fitnessapparatuur die je thuis kan gebruiken zijn ideaal om aan je conditie en gezondheid te werken of voor afvallen. Je kan zelf de trainingstijden bepalen, je hebt geen reistijd, je kan tijdens het trainen met fitnessapparatuur gewoon tv kijken enzovoort. Maar wat is nu goede fitnessapparatuur en waar moet je nu opletten bij het kopen van fitnessapparatuur. Allemaal vragen waar dit onderstaande artikel antwoord op geeft.

Veel bedrijven adverteren met lage bedragen en vele voordelen als het gaat om fitnessapparatuur. “Verlies in een paar minuten op dit fitnessapparaat veel calorieën en vet”. Is een zin die veel wordt gebruikt. Helaas werkt het niet zo. Fitnessapparatuur is een middel voor afvallen, spiermassa te vergroten of om aan je conditie te werken, alleen het kost je wel tijd en arbeid. Je haalt geen voordeel uit fitnessapparatuur als je niet traint, alleen met trainen op fitnessapparatuur zul je deze voordelen halen. Hoe langer je traint hoe beter het is. Ook is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verliezen. Vet verliezen en afvallen is een algeheel lichamelijk proces en kan niet plaatselijk zijn. Wel is het mogelijk om de spieren plaatselijk strakker, sterker en of groter te maken zoals bijvoorbeeld benen, billen buik enzovoort. Wat weer gunstig is voor je metabolisme.

aankoop tips fitnessapparatuur

Waar moet je weten bij de aankoop van fitnessapparatuur

  • Weet zeker van je zelf dat je de activiteit waar fitnessapparatuur voor bedoelt is leuk vindt. Als je de activiteit niet leuk vind, zal fitnessapparatuur het ook niet leuker voor je maken.
  • Koop geen fitnessapparatuur via de tv. Goede fitnessapparatuur koop je in een winkel die gespecialiseerd is op hometrainers. Met problemen en mankementen kun je altijd terug.
  • Test de fitnessapparatuur in de winkel voor dat je fitnessapparatuur koopt. De duurdere fitnessapparatuur zijn vaak beter als goedkopere fitnessapparatuur.

Waar moet je op letten bij de aankoop van fitnessapparatuur

  • Fitnessapparatuur moeten stevig zijn en uit sterk en duurzaam materiaal bestaan
  • Bij de fiets hometrainers geld: hoe zwaarder het vliegwiel hoe prettiger en fijner de fiets homtrainer fietst
  • Bij kracht en gewicht fitnessapparatuur is het erg belangrijk dat je een beetje kennis hebt van fitness en krachttraining. Je moet namelijk je eigen krachtschema kunnen maken en je moet de techniek van de bewegingen goed onder de knie hebben in verband met veiligheid en blessures. Zie de workouts-pagina van deze site voor goede fitness en kracht schema’s.
  • Als je fitnessapparatuur alleen gebruikt voor vet verbranden en afvallen, kies dan voor de crosstrainer of een fiets. Hiermee verbrand je meer calorieën als met een roeimachine of loopband. Vergeet niet dat het vergroten van je spiermassa een gunstig effect heeft op je metabolisme. Je zal in rust meer energie verbranden als je meer spiermassa hebt.

Over het algemeen is het advies om fitnessapparatuur te kopen bij een winkel die daar in gespecialiseerd is zodat de medewerkers je goed kunnen informeren en het met de garantie altijd goed is geregeld. Wil je fitnessapparatuur kopen voor thuis, doe dat dan bij Thuis Atleet

Fitnessapparatuur gekocht en op zoek naar trainingschema’s?

klik hier voor workouts en trainingsschema’s