Aanvallen!

Het is het hoogtepunt van elke hond; de maaltijd. Als het aan de hond lag bestaat het eten na een lange boswandeling uit kopvlees van het rund, een eendennek, gepureerde rauwe groente en fruit en flinke stukken stinkende pens. Dan is het aanvallen geblazen

Barf
Er zijn hondenliefhebbers die hun dieren uitsluitend een barf dieet geven. Barf staat voor Bones and Raw Food. Het zou zorgen voor een uitstekende gezondheid blijkend uit een prachtige vacht, een goed gebit en goede, stevige ontlasting en geen last van huidallergieën. Hondenbrokken zou afval van onze vleesindustrie zijn, volgestopt met kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen en doorgekookt waardoor alle voedingsstoffen eruit zijn.

Brok
Het is niet zo dat brokken altijd ‘doorgekookt vlees’ bevatten en dat granen in brokken ‘loze vulmiddelen’ zijn. De conventionele brok bevat relatief veel koolhydraten en wat minder eiwitten en vet en een Barfdieet bevat veel eiwit en vet en juist weinig koolhydraten. 

Plek
Huisdieren krijgen een steeds belangrijkere plek in huis. Vijftig procent van de baasjes voert gesprekken met zijn huisdier. Bij veertig procent van de hondeneigenaren slaapt het dier op bed. En ook de menselijke eetpatronen worden op het huisdier geprojecteerd. En zo komt het dat sommige honden te veel tussendoortjes krijgen. Veertig procent van de honden is te dik.

Vereisten
De voedingsvereisten van honden zijn anders dan bij mensen en verkeerde voeding kan ernstige gevolgen hebben voor hun gezondheid. Onevenwichtige voeding die bestaat uit kliekjes en te vet voedsel kan tot verschillende aandoeningen leiden zoals overgewicht, spijsverteringsproblemen, slechte leverfunctie, nierinsufficiëntie en botproblemen.

Voeding
Uitgebalanceerde voeding voor honden wordt bereikt via een juiste dosering van vlees, granen en groenten. Hiermee wordt voorzien in hun behoefte aan aminozuren, koolhydraten, eiwitten, mineralen, sporenelementen en vitaminen. Profine hondenvoer bestellen betekent voer wat voldoet aan de voedingsvereisten van een hond specifiek op omvang, leeftijd en bewegingsniveau. Een jachthond krijgt immers niet hetzelfde voer als een huishond, net zoals een puppy ander voer krijgt dan een hond op leeftijd.