Afvallen door de sauna? Wij leggen uit hoe het werkt!

Het is een veelgestelde vraag: val je af door naar de sauna te gaan? Ja, je valt af. Maar het afvallen komt door vochtverlies, vanwege het overmatig zweten. Dit gewicht komt er dus na verloop van tijd weer aan. Een bezoek aan de sauna draagt wel bij aan het proces van afvallen en het is gezond voor je lichaam en je geest. Graag vertellen we je waarom!

Vochtverlies in combinatie met afvallen

De temperatuur in de sauna tikt al snel de 90 graden Celsius aan. Hierdoor gaat je lichaamstemperatuur uiteraard ook omhoog. En we hadden het er al even over: door deze gebeurtenis verliest je lichaam vocht, je gaat zweten. Doordat je zoveel vocht verliest, verlies je ook gewicht, maar dit is maar tijdelijk. Belangrijk is namelijk om dit ‘gewichtsverlies’ weer aan te vullen door goed te drinken. 

Baantjes trekken!

Om af te vallen moet je bewegen en calorieën verbranden. En zwemmen is daar een goede activiteit voor! De wellness, voorzien van een zwembad, is dus de goede plek voor een workout en om tegelijkertijd te ontspannen. Met zwemmen gebruik je al je spieren, waardoor je hart en longen hard moeten werken om zuurstof door het hele lichaam te pompen. Dus laat dat lichaam maar werken! De beste zwemslagen zijn borstcrawl, schoolslag en rugslag. Zwemmen is niet zo zwaar op je spieren, dus je belast deze minder terwijl je toch sport! Vanwege deze reden is het ook goed om te zwemmen als je herstellende bent van een blessure. 

Naar de sauna gaan is weldegelijk gezond

Door het vele zweten gaat je lichaam ook afvalstoffen uitscheiden. De warmte stimuleert de doorbloeding en ook het proces van afvalstoffen scheiden. Naast deze lichamelijke voordelen is een saunabezoek uiteraard ook erg gezond voor de geest. Je komt er heerlijk tot rust, kunt gaan ontspannen en komt helemaal zen thuis. Hierdoor pak je ook nog eens een betere nachtrust: een win-win dus!

Bij Fonteyn vind je een groot aanbod sauna’s! Kom langs in de showroom of shop direct online. 

https://saunathermen5mei.nl/helpt-de-sauna-bij-afvallen/

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/52782-sauna-en-afvallen.html