Tips over afvallen en hardlopen

tips afvallen en hardlopenHardlopen de ideale manier om vet te verbranden! Het is essentieel om de juiste hardloopschoenen te gebruiken om blessures tevoorkomen.
Voor afvallen is het erg belangrijk om aan hardlopen te gaan doen, omdat hardlopen een aërobe inspanning is om vet te verbranden. Dat komt omdat je bij hardlopen zuurstof nodig hebt voor de verbranding van energie. De energie die je lichaam verbrandt is lichaamsvet en om lichaamsvet te verbranden is zuurstof nodig. Duurtraining wordt ook wel cardiotraining genoemd en er wordt dan op hartslag getraind. Als je traint op een hoge hartslag ben je conditietraining aan het doen. Train je op een wat lagere hartslag, zodat je de activiteit wat langer vol kan houden train je voor gewichtsverlies en vetverbranding. Duurtrainingt stimuleert de stofwisseling en zorgt dus voor een hogere calorie en energie verbruik.

Afvallen en hardlopen

Als je wilt afvallen moet je ongeveer 30 tot 45 minuten aan hardlopen doen. Wil je op gewicht blijven is 20 tot 30 minuten hardlopen al voldoende. Als je wilt afvallen moet je minimaal 3 keer per week hardlopen gaan doen, maar hoe meer je aan hardlopen doet hoe beter het is en hoe meer je gaat afvallen. Als je op gewicht wilt blijven is 2 keer duurtraining per week voldoende.

Hardlopen, afvallen en gezondheid

Ga bij hardlopen nooit zomaar beginnen met trainen doe altijd een goede warming-up en train aan de hand van een trainingsschema of de ervaring die je hebt. Lees onze artikel over blessures en sporten om te weten te komen wat een goede warming-up aan moet voldoen. Laat je ook medisch keuren als je gaat beginnen met sporten en duurtraining om geen gezondheidsproblemen te krijgen.

Motivatie

Hardlopen wordt door veel mensen als erg saai bestempeld. De stap om duurtraining als bijvoorbeeld hardlopen te gaan doen is voor veel mensen erg groot. Maar als je er voor zorgt dat je een doel hebt om naar te trainen kan je het jezelf een stuk leuker maken. Ook is het zo dat als je eenmaal begonnen bent met hardlopen, je in een soort ritme komt dat het allemaal een stuk makkelijker gaat en dat je er daardoor meer plezier in krijgt.

Tip: Ga met een of meerdere personen samen hardlopen. Dat is een stuk gezelliger en op moelijke momenten zoals motivatie problemen, help je elkaar er door heen.

Voor iedereen die graag wil afvallen en op gewicht wil blijven geldt, dat je zult moeten gaan bewegen anders lukt het niet!