Afvallen met Slim tennis

Tennis kan een leuke manier zijn om een ​​beetje variatie en opwinding toe te voegen aan je oefeningen voor gewichtsverlies. Je moet echter nadenken over de manier waarop je gaat tennissen om het gewichtsverlies te maximaliseren.

afvallen met tennisDit komt omdat tennis een ​​soort van stop-start soort spel is. Terwijl de beste oefeningen om gewicht te verliezen juist cardiovasculaire fitness-oefeningen zijn. Deze heten ook aerobic oefeningen – waar je consistent blijft bewegen en zo calorieën verbrandt voor een langdurige periode. Slim Tennis heeft echter raad hoe op een leuke manier effectief af te vallen met tennis.

5 Slim Tennis Tips voor Afvallen

  1. Tennis met iemand die ook wil afvallen. Samen zul je eerder spelen op een manier die het gewichtsverlies helpt.
  2. Zorg voor een lange warming-up. Speel zodanig dat de bal zo lang mogelijk in het spel blijft. Je kan jezelf uitdagen om de bal zo vaak mogelijk heen en weer over het net te krijgen zonder onderbreking.
  3. Gebruik een bal machine voor 10-15 minuten van je tennistraining. Dit zal zorgen voor een aanhoudende periode van activiteit.
  4. Tijdens de pauzemomenten, spring op en neer of maak zijstapjes links naar rechts of jog op de plek om te blijven bewegen.
  5. Speel eens tegen de muur en houd dit zo lang mogelijk aan zonder verlies van de bal.

De Fitness Voordelen van Tennis

Dus hoe gaan tennis en fitness hand in hand? Wat zijn de voordelen van een tennis training met betrekking tot je algemene fitheid? Tennis als vorm van oefening kan je helpen om meer dan alleen calorieën te verbranden.

Volgens Slim Tennis helpt tennis je om het volgende te verbeteren:

  • Aërobe en anaërobe fitheid – door het verbranden van vet en het verbeteren van je cardiovasculaire conditie.
  • Snelheid – door consistente zijstapjes, sprongen en korte sprints bij te het jagen naar de bal.
  • Coördinatie – want je beweegt de hele tijd om in de juiste positie te geraken en tegelijkertijd je bovenlichaam zo te balanceren om de bal met succes te raken.
  • Flexibiliteit – als gevolg van het constante rekken en manoeuvreren om de bal terug te slaan in de richting van je tegenstander.

Tennis zorgt voor zowel explosieve bewegingen als rekken. Dit verstrekt je lichaam op verschillende manieren. Slim Tennis geeft aan dat met zo veel voordelen het makkelijk te zien is waarom tennis een goede keuze is bij het werken aan een betere conditie.

Tennis is goed voor je! Het effect van tennis bij slechts drie uur per week zorgt voor een aanzienlijke verhoging van gezondheid en fitheid. En wil je leren hoe ook met meer plezier te tennissen en vaker te winnen, kijk dan snel op www.slimtennis.nl.