Afvallen middels workouts en gezonde recepten

Geen crashdieets, geen overhypte supplementen en onrealistische doelstellingen. Afvallen met behulp van sporten en gezonde voeding is voor veel personen de meest verantwoordelijke manier om af te vallen. Sporten is niet voor iedereen even leuk en mensen sporten steeds vaak liever alleen. Een goede steun in de rug kan daarom zeer welkom zijn. Door de drempel van sporten zo laag bestaan er platformen die het mogelijk te maken te aan starten met thuis sporten. Een gebruiker gaat met behulp van digitale begeleiding aan de slag met sporten en gezonde voeding.  

Voor veel mensen is de sportschool een drempel. Niet alleen vanwege de huidige Corona maatregelen, maar ook omdat de omgeving niet vertrouwd aanvoelt. Door thuis te sporten kan je juist aan de slag binnen een vertrouwde omgeving. Bekende deskundige trainers gaan samen met jou door de workout heen. Ervaringen kunnen gedeeld worden in een actieve community waar gelijkgestemden elkaar helpen en elkaar er doorheen slepen!

Het voordeel van thuis sporten is dat je kunt sporten wanneer het jou uitkomt. Klasjes in de sportschool zijn vaak tijdsgebonden. Vaak is het een drempel om na het werk nog eens te gaan sporten. Door dit naar de woonkamer te halen ben je minder tijd kwijt en kan je starten wanneer jij wil. 

Wanneer sporten nieuw voor je is, zorg ervoor dat je een programma kiest dat bij je past en vooral leuk lijkt. Zo is er naast afvallen en HIIT training keuze uit dansen, yoga en boksen. Al deze programma’s zijn beschikbaar in verschillende gradaties. De workouts zijn gemiddeld een half uur waarbij je je gehele lichaam traint. Spierversterkende workouts hebben als voordeel dat je ook in rust meer calorieën verbrandt. Op deze manier is afvallen in ruststand mogelijk, mits je ook goed omgaat met voeding. Je valt alleen af wanneer je meer calorieën verbrandt dan inneemt. Het effect wordt nog groter wanneer vet plaatsmaakt voor spiermassa aangezien spieren meer energie verbruiken dan vet. 

Workouts kan je kiezen op basis van jouw persoonlijke doel en fysieke gesteldheid. Voedingsschema’s en recepten staan klaar die je eenvoudig thuis kunt bereiden. Allemaal onder deskundig advies!

Preventief bloedonderzoek