Word je dik tijdens de overgang? Dit kan je er aan doen!

Tijdens de overgang verandert er veel aan je lichaam, zowel intern als extern. Je lichaam zit in een transitiefase en soms is dat moeilijk te verwerken. Een van de vervelende kenmerken is dat je moeilijk gewicht verliest en juist veel gemakkelijker dik wordt. Vrees niet, daaraan kan je wat doen. Met de juiste combinatie aan goede voeding en beweging is het mogelijk om je gewicht op het gewenste peil te krijgen en behouden. In dit artikel benoemen we enkele tips om af te vallen tijdens de overgang.

Drink elke dag voldoende water

Heb je last van nachtzweten en opvliegers? Dan is genoeg drinken heel erg belangrijk. Bovendien worden er in deze fase van je leven meer afvalstoffen in je lichaam opgeslagen. Door water te drinken hou je je lichaam schoon.

Eet gezonde en natuurlijke voeding

Tijdens de overgang zal je je dieet moeten aanpassen. Het is nu nog belangrijker om je lichaam in de juiste balans te brengen. Dit doe je door voldoende water te drinken en genoeg vers fruit en groente te gebruiken. Fruit en groenten zijn de belangrijkste bronnen van essentiële vitaminen, vezels en mineralen.

Aan de andere kant is het ook belangrijk om de consumptie van vetten te vermijden. Tijdens en na de overgang worden vetten sneller en dieper in je lichaam opgeslagen. Je merkt dit meteen aan je buik, maar dit is niet de enig plek waar je veel vet opslaat. Vooral rondom je organen wordt er veel vet opgeslagen. En dit heeft lastige gezondheidsrisico’s.

Het beste kan je wat superfoods aan je regulier eetpatroon toevoegen. Denk aan Magnesiumolie en Maca poeder.

Ga meer bewegen

Naast je voeding is regelmatig bewegen ook heel belangrijk. Tijdens de overgang is bewegen nog belangrijker. Toch is het zaak om niet te hard te gaan sporten. Dit kan juist stresshormonen aanmaken, en dat houdt je dik.

Sporten op de juiste peil zal je juist helpen ontspannen. En dat geeft je een goed gevoel. Bovendien houdt bewegen je hormonen in balans. Het is zelfs bewezen dat sporten je overgangsklachten kan verminderen. Probeer iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen om af te vallen.

Let op medicijngebruik

Bepaalde medicijnen zitten boordevol chemische stoffen die je gezondheid vaak meer kwaad dan goed doen. Probeer deze medicijnen zoveel mogelijk te vermijden.

Zorg voor ontspanning

Teveel stress kan je schildklier vertragen en je lichaam verzuren. Zoek een leuke hobby waarmee je in beweging blijft. Denk aan dansen, yoga, pilates en dergelijke.

Tot slot

Vaak genoeg wordt de overgang als heel onaangenaam ervaren. De gewichtstoename maakt de ervaring alleen maar erger. Het verliezen van dit gewicht is veel lastiger dan anders. Het vergt veel doorzettingsvermogen en discipline. Wanneer je er eenmaal bent en de resultaten kan zien zal je heel erg trots zijn. Dus hou vol!