Heb jij als beginner tips nodig in de sportschool?

Dus, je bent van plan om naar Basic-Fit te gaan, om lekker te gaan trainen. Dat is natuurlijk goed, maar als je nog geen ervaring hebt met sporten, zul je je wel goed voor moeten bereiden. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten en die je moet doen. Als je net begint met sporten kan het namelijk best lastig zijn om overal op te letten en alles goed te doen. Daarom hebben wij een aantal tips voor beginners op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je moet doen, en wordt je eerste keer sporten een gegarandeerd succes

Let op je voeding

Een van de belangrijkste dingen voor als je gaat sporten is voeding. Sporten is natuurlijk 1, maar je voeding zorgt er uiteindelijk voor dat je het lichaam krijgt dat je zo graag wil. Daarom hebben we een aantal tips voor je:

  • Eet genoeg eiwitten, als je krachttraining doet kun je je lichaamsgewicht x 2 doen. Dit is het aantal eiwitten dat je moet eten in grammen. 
  • Maak een voedingsschema of houd je calorieën bij die je eet. 
  • Eet genoeg gezonde voeding, dit zal je helpen!

Let op de uitvoering

Vaak zie je dat mensen die net beginnen met sporten de oefeningen helemaal verkeerd uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je sneller last krijgt van blessures, en dat je je spieren niet optimaal traint. Probeer dus eerst om de oefening goed onder controle te krijgen. Je kunt op YouTube meer dan genoeg filmpjes vinden, maar je kunt ook advies vragen aan een medewerker of iemand anders in de sportschool.

Verdelen van spiergroepen

Als je net begint, ben je waarschijnlijk lekker fanatiek. Hierdoor komt het nog wel eens voor dat je als kip zonder kop aan het trainen bent, en maar gewoonweg iets doet. Dat is zonde want het is juist belangrijk om je spiergroepen te verdelen en een trainingsschema aan te houden als je het beste resultaat wilt. Zorg dat je altijd 48 uur rust houd voor je een spier weer traint.

Kijk uit met zware gewichten

Je wilt het liefst zo snel mogelijk, zoveel mogelijk gewicht tillen. Het lijkt natuurlijk alsof je hierdoor een stuk sneller spieren opbouwt. Toch is dit niet het gene waar je zo op moet letten. Probeer langzaam op te bouwen en ga niet aan de slag met gewichten die je niet kunt tillen. Dit verpest je uitvoering en vergroot de kans op blessures.