Verse aardbeien met mousse van rood fruit en dadelstroop

Benodigdheden:
11                    aardbeien
2 handjes         gemengd rood diepvries fruit
1 eetlepel         dadelstroop
40 gram           eiwit

Bereidingswijze:
Ontdoe de aardbei van het groen en halveer ze. Doe ze vervolgens in het wijnglas.
Bewaar 1 aardbei om het gerecht straks mooi te maken.
Pureer het gemengde rode diepvries fruit en de dadelstroop met een staafmixer tot het een gladde massa is (geen klontjes).


Weeg 40 gram eiwit af in een kom en sla deze met behulp van een … stijf tot het de dikte heeft van opgeklopte slagroom. Let op: Ontvet de kom eerst goed met behulp van citroensap, anders zal het eiwit nooit stijf worden. Begin met de … eerst op de laagste stand tot het eiwit troebel is en zet de … pas daarna op de hoogste stand. Hierdoor wordt het eiwit mooi vol van structuur.
Voeg het mengsel van rood fruit en dadelstroop toe aan het stijf opgeslagen eiwit en laat de keukenmixer het goed mengen.
Schep de mousse op de aardbeien en maak het gerecht af met een paar stukjes aardbei.
Serveer het dessert gelijk of bewaar het hooguit twee uur in de koelkast, hierna begint de mousse in te zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *