Gewicht verliezen? Denk aan deze methoden!

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer even van start gegaan. Van alle perioden in het jaar staat het verliezen van gewicht momenteel het meest centraal. Dit heeft alles te maken met goede voornemens. Het verliezen van gewicht is namelijk een van de meest voorkomende goede voornemens in Nederland. Nu zul je de afgelopen weken al tal van dingen geprobeerd hebben om gewicht te verliezen, maar misschien komt dit nog niet helemaal van de grond. Het kan in dit geval helpen om het over een andere boeg te gooien. Juist omdat dit nu zo belangrijk is geven we je in deze blog enkele alternatieve methoden om gewicht te verliezen!

Intermittent fasting

Intermittent fasting is een steeds populairder wordende manier om gewicht te verliezen. Deze methode is echter wel vrij radicaal dus je dient hier wel de tijd en ruimte voor te hebben. Met intermittent fasting wordt de dag namelijk opgedeeld in twee periodes. In de ene periode mag er wel gegeten worden en in de andere periode niet. Hoe lang deze periodes zijn, dat mag je zelf bepalen. Echter geldt hier wel, hoe langer de periode is waarin niet gegeten mag worden, hoe sneller je ook gewicht zult verliezen. Deze methode is radicaal omdat het een wijziging in je dagindeling vereist. Je dient goed na te denken over de dingen die je wel en niet eet in de periode waarin je mag eten.

Alternatieve afval manieren

Al sinds jaar en dag zijn er alternatieve manieren om gewicht te verliezen. Een alternatieve manier die de laatste jaren in rap tempo aan populariteit wint is het gebruiken van diverse oliën. Een van de oliën die hiervoor gebruikt kan worden is MCT-olie. MCT-olie kan op de huid worden gesmeerd om het verbrandingsproces van vetten te versnellen. Het gaat hierin met name om vetten die langzaam verteren. De MCT-olie zorgt ervoor dat deze vetten die normaliter in een langzaam verbrandingsproces zitten sneller verbrand worden. Daarnaast is deze olie ook ontzettend handig als je bijvoorbeeld veel muggen in huis hebt. De olie schrikt ongedierte af en helpt je daarnaast dus ook nog eens met het afvallen. Een win-win olie dus!