Drink voldoende tijdens het sporten

Iedereen weet dat het drinken van voldoende water belangrijk is. Een volwassene heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter water per dag aan vocht nodig. Kom je niet aan de 1,5 liter per dag, dan hoef je je niet direct zorgen te maken. Logischerwijs heeft het drinken van water wel effect op je gezondheid. Hoeveel water je exact moet binnen krijgen verschilt per persoon. Hierbij speelt je lichaamsgewicht een belangrijke rol. Ook moet er rekening worden gehouden met je dagelijkse beweging. Sport je veel? Dan is het belangrijk om te weten dat je tijdens het sporten veel vocht verliest, waarschijnlijk meer dan je denkt. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water binnenkrijgt.

Vul je drinkfles

Door zweten kan je lichaam veel vocht verliezen. Tijdens het sporten verlies je ook vocht via de ademhaling. Afhankelijk van je inspanning en de temperatuur, kan je vochtverlies zomaar oplopen tot 2 liter per uur. Dit tekort moet aangevuld worden met voldoende vocht. Neem altijd je drinkfles mee als je gaat sporten. Wanneer nodig kan je deze altijd bijvullen met water of een sportdrank. Kies voor een hersluitbare en herbruikbare drinkfles, zodat je niet constant een nieuwe fles hoeft te kopen. Laat drinkflessen bedrukken met jouw naam, (bedrijfslogo of tekst, zodat het sporten een persoonlijk tintje krijgt. We zien ook vaak dat bedrukte drinkflessen door sportscholen en fitnesscentra als welkomstgeschenk worden ingezet om zo nieuwe leden te verwelkomen. Je kan dus altijd voldoende drinken tijdens het sporten. 

Waar laat je de drinkfles tijdens het sporten?

Inmiddels weten we dat het belangrijk is om voldoende te drinken. Om aan deze aanbevolen hoeveelheid te komen moet je natuurlijk wel je drinkfles of bidon meenemen naar de sportschool of als je buiten gaat hardlopen. Maar hoe neem jij hem mee? Een drinkfles meenemen in de hand is namelijk niet comfortabel. Wat dacht je van een drinkgordel? Een drinkgordel is ideaal tijdens het hardlopen of als je een lange afstandswandeling maakt. Als je naar de sportschool gaat, adviseren we je om een sporttas mee te nemen. Zorg dat jouw sportvereniging opvalt en laat  sporttassen bedrukken met de naam of het logo van de vereniging. Bedrukte sporttassen geven een professionele uitstraling en dragen bij aan het saamhorigheidsgevoel. Daarnaast kunnen bedrukte sporttassen ook ingezet worden als promotieartikelen op evenementen en beurzen.