Wat is Body Balance?

Body Balance is bedacht door Les Mills, een voormalig atleet, en is een workout die geschikt is voor iedereen en gehouden wordt in groepsverband waarbij je een mix van verschillende Tai Chi, Pilates, stretching en mediatie oefeningen uitvoert. Door het uitvoeren van deze verschillende oefeningen train je het gecontroleerd ademhalen, kracht, concentratie, flexibiliteit en meditatie. Body balance is een goede workout voor verbranden van vet zonder veel inspanning.

Het voordeel van Body Balance workout

Deze workout kent vele voordelen omdat je gebruik maakt van verschillende soorten oefeningen train je veel verschillende aspecten. Een typische les Body Balance ziet er als volgt uit.

Je begint met een aantal Tai Chi oefeningen om tot rust te komen en om je lichaam op te warmen voor de volgende oefeningen. Tai Chi is een Chinese bewegingsleer waarbij men door verschillende bewegingen het lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid.

Na de Tai Chi gaat de les over naar verschillende pilates en yoga oefeningen waarbij de focus ligt op het trainen van je belangrijkste spiergroepen. Het voordeel van deze oefeningen zijn door de vele verschillende stretches en poses die je maakt, worden je spieren erg soepel en flexibel waardoor je lenigheid toeneemt. Tegen het einde van de workout schakel je over naar meditatie, hierdoor worden de effecten van de vorige oefeningen gestimuleerd en kom je tot rust. Tijdens de meditatie beoefen je het gecontroleerd ademhalen en de concentratie. Tijdens deze workout verbrand je over het algemeen vet waardoor afvallen één van de gevolgen zijn en is het een goed alternatief voor het normale cardio.

Een goed alternatief

Bodybalance is het perfecte alternatief wanneer je rust en ontspanning zoekt in je leven en daarbij ook nog eens je lichaam wilt trainen. Doordat deze workout een goede verhouding biedt tussen de verschillende soorten sporten en oefeningen krijg je met alles een beetje te maken waardoor je lichaam hier meer gewend aan gaat raken dan wanneer je bijvoorbeeld alleen één soort oefening blijft doen voor aan langere periode. Om mee te kunnen doen met deze workout heb je in principe geen ervaring nodig en hoef alleen maar comfortabele mee te nemen, de workout wordt gehouden op blote voeten dus je hoeft ook geen sportschoenen mee te nemen. Ben je op zoek naar een goede sportschool in de omgeving van Almelo, neem dan een kijkje op Obifit.nl. Hier kun je naast Body Balance ook vele andere lessen volgen en ook kun je hier outdoor sporten.