Hoeveel kun je drinken en wat is gezond drinken?

gezond drinken en afvallenDrinken en vocht zijn de belangrijkste basisbehoefte van je dagelijkse voeding. Per dag verlies je ongeveer 2 liter vocht via de ademhaling, urine en via de huid. Een lichaam bevat ongeveer 25 liter vocht. Ons bloed bevat zo ongeveer 2 liter water. Als je vocht verliest wordt je bloed dikker en heb je minder bloed.

Minder bloed betekent dat naar belangrijke vitale plaatsen van je lichaam dus minder bloed komt. En dus ook minder zuurstof. Daar kunnen je hart en hersenen niet tegen. Dat betekent dat je het vocht dat je dagelijks verliest ook weer dagelijks moet aanvullen. Je zult dus 2 liter vocht per dag moeten opnemen. Je kunt dus eigenlijk geen dag zonder drinken.

Wat en hoeveel moet je drinken bij het afvallen?

Net als bij je voeding is gezond en bewust je drinken kiezen erg belangrijk. Het beste vocht wat je kan drinken is water. Water bevalt geen calorieën en is dus een gezond product om te drinken bij het afvallen. Groot voordeel van water is ook dat kraanwater erg goedkoop is en dat scheelt dus in de portemonnee. Twee keer voordeel dus!

Frisdranken en gezond drinken

In frisdranken zitten veel suikers. Ook wel koolhydraten genoemd. Frisdranken bevatten daarom ook erg veel calorieën. Als je wilt afvallen moet je dus stoppen met frisdrank drinken of het in ieder geval flink beperken.

Er zijn ook veel light frisdrank producten op de markt en deze bevatten weinig calorieën. Als wilt afvallen dus een alternatief om te drinken. Alleen dan moet je je afvragen of de zoetstoffen (zoals aspartaam) die in deze producten zit wel zo gezond zijn.

Gezond drinken: lees etiketten

Een tip is om de etiketten van de producten te bekijken. Deze geven meer informatie over de calorieën en voedingsstoffen die gebruikt zijn. Er zijn namelijk ook producten te krijgen met de natuurlijke zoetstoffen. Stevia is een van de voorbeelden van natuurlijke zoetstoffen.
Voorbeeld van producten  om te drinken zijn:

 • Lipton icetea zero sugar
 • Roosvicee 50/50

2 gedachten over “Hoeveel kun je drinken en wat is gezond drinken?

 • 3 oktober 2012 om 05:26
  Permalink

  Ik drink sinds 1 maand ook water in plaats van ander drinken. Hierdoor ben ik al 2 kilo kwijt en ik ben niet eens bewust aan het dieten.

 • 10 november 2012 om 19:11
  Permalink

  Goede tips , kijk ook eens naar de optie om af te vallen met water.

  Succes!

Reacties zijn gesloten.