Zo krijg je strakkere buikspieren

De zomer komt eraan! Dit betekent natuurlijk dat je je bikini en zwembroek weer uit de kast moet halen. Maar er komt ook iets anders bij kijken, dit betekent namelijk ook dat iedereen je blote buik weer gaat zien. Maar de grote vraag is dan natuurlijk, is je buik hier al klaar voor? Nog niet, of kan het beter? Dan lees je hieronder wat tips voor strakkere buikspieren zodat jij met een platte buik naar het strand kunt.

Alleen buikspieren trainen is niet genoeg

Veel mensen maken een fout als het aankomt op hun buikspieren. Deze denken namelijk dat alleen het trainen van je buikspieren genoeg is om het gewenste resultaat te behalen. Helaas is dit niet zo. Vet verbrand zichzelf namelijk niet plaatselijk. Daarom is het belangrijk om naast buikspieroefeningen ook genoeg cardio te doen. Denk hierbij aan hardlopen, fietsen, roeien, etc. Daarnaast is een goed eetpatroon ook essentieel. Als je zelf niet goed weet hoe je je resultaat het beste kunt halen dan kun je ook altijd hulp vragen bij een fitness in Roosendaal.

Een trainingsschema dat gevarieerd is

Door een gevarieerd trainingsschema te volgen waarbij je buikspiertrainingen en cardiotraining combineert zal je het meeste resultaat gaan zien. Zorg bijvoorbeeld ook dat je niet steeds dezelfde oefeningen doet, belangrijk is het om dit af te wisselen. Door af te wisselen maak je de training niet alleen effectiever maar ook nog eens veel leuker. Voorbeelden van goede oefeningen voor je buikspieren zijn onder andere sit-ups, crunches en planking. Van planking heb je genoeg varianten dus die oefening gaat in ieder geval niet vervelen.

Na hoe vaak trainen krijg je het gewenste resultaat?

Dit is heel moeilijk in te schatten omdat dit bij iedereen verschilt. Wel is het zo dat als je een strakkere buik wilt het belangrijk is om wel drie keer per week naar de sportschool te gaan. Dit kun je combineren door thuis ook nog een paar keer buikspieroefeningen te doen en dan kom je al een stuk op weg. Heel belangrijk is het feit dat je voldoende herhalingen moet doen. Naast dat trainen heel erg belangrijk is, is ook je eetpatroon van essentieel belang. Een strakke buik krijg je niet alleen door het trainen maar ook door gevarieerd en gezond te eten. Belangrijk is om vooral niet te veel te eten. Als je namelijk meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrand dan kun je veel trainen maar dan zal er niet snel een strakke buik komen.